Основні механізми забруднення підземних вод та методи його прогнозування - Обертас, І. А. (КНУБА, 2018)
Виконано аналіз основних механізмів забруднення підземних вод та запропоновано методику прогнозування міграції забруднень на основічисельноаналітичних моделей масопереносу. Підкреслено важливість вибору обґрунтованих значень вхідних параметрів при розв’язкахпрогнозних задач в залежності від просторової неоднорідності та розмірів досліджуваної області фільтрації. Приведено результати розв’язку методичної задачі розповсюдження забруднюючої речовини в однорідній водоносній товщі.
Основные механизмы загрязнения подземных вод и методы его прогнозирования
The main mechanisms of the ground waters pollution
Keywords: забруднення; підземні води; дисперсія; дифузія; масоперенос; моделювання; прогноз; pollution; grounwaters; dispersion; diffusion; masstransfer; equation; forecasting