Призматичний скінченний елемент на основі моментної схеми скінченних елементів - Гуляр, О. І.; Пискунов, С. О.; Шкриль, О. О. (КНУБА, 2014)
На основі НМСЕ розроблено новий призматичний скінченний елемент з перемінною площею поперечного перерізу вздовж твірної, який за рахунок чисельного інтегрування повністю враховує змінність всіх величин в поперечному перерізі. Виявлено, що розроблений варіант СЕ дозволяє отримувати достовірні результати для призматичних тіл із змінною площею поперечного перерізу вздовж твірної
Keywords: просторова задача; напіваналітичний метод скінчених елементів; матриця жорсткості; чисельне інтегрування; пружне деформування