Вихідні співвідношення нелінійного динамічного формозмінення вісесиметричних та плоскодеформівних тіл - Максим’юк, Ю. В.; Солодей, І. І.; Стригун, Р. Л. (КНУБА, 2019)
В роботі розглянуто вихідні співвідношення геометрично нелінійної задачі динаміки для дослідження процесів істотного пластичного деформування. Наведена постановка задачі при умові контактної взаємодії тіл. Представлені рівняння стану у відліковій початковій, відліковій змінній та актуальній системах координат.
Keywords: тіла обертання; геометрична нелінійність; фізична нелінійність; пластичні деформації; контактні напруження; динамічне навантаження; 539.3