Сучасні напрямки геодезичних досліджень зміщень земної поверхні космічними методами - Кучер, О. В.; Старовєров, В. С.; Данилюк, О. Ю. (КНУБА, 2016)
Визначено перелік геодезичних задач, для однозначного розв'язання яких необхідно проводити систематичні дослідження рухів земної поверхні та враховувати їх характеристики при опрацюванні результатів геодезичних спостережень. Розглянуті сучасні основні методи космічної геодезії, які використовують при вивченні всіх можливих впливів (припливних, обертання Землі, зміна гравітаційного поля, рухи полюсів і т. і.) при вивченні вертикальних і горизонтальних рухів земної поверхні.
Keywords: рухи земної поверхні; геодезичні задачі; космічні методи визначення рухів земної кори