Исследование движущих сил в механизме изменения вылета стреловой системы крана - Ловейкин, В.; Паламарчук, Д. (КНУБА, 2014)
Представлені результати теоретичного дослідження рушійних сил в рейковому механізмі зміни вильоту врівноваженої шарнірно-зчленованої стрілової системи портального крана МАРК-40. Дослідження крутного моменту електродвигуна і зусиль в зубчастій рейці проведені за умови руху стрілової системи за оптимальними законами, які дозволяють здійснювати горизонтальне переміщення вантажу з мінімальними коливаннями. Визначення рушійних сил приводу проведено з використанням принципу можливих переміщень.
The driving forces research in mechanism luffing of crane boom system
Keywords: кран; стрілова система; навантаження; коливання; рух; кран; стреловая система; нагрузка; колебания; движение; crane; jib system; load; fluctuations; movement