Один варіант методу прямих в задачах динаміки товстих пластин - Станкевич, А. М.; Чибіряков, В. К.; Шкельов, Л. Т. (КНУБА, 2010)
В роботі пропонується комбінований підхід до розв’язання динамічної задачі теорії пружності в постановці плоскої деформації для товстих пластин з будь-яким опиранням. Двовимірні по просторовим координатам вихідні рівняння редукуються до одновимірних за допомогою розробленого авторами варіанта методу прямих. Подальше чисельне розв’язання задач частот і форм власних коливань виконується з використанням метода дискретної ортогоналізації С.К.Годунова.
Keywords: теорія пружності; плоска деформація; товсті пластини; варіант методу прямих; метод дискретної ортогоналізації С. К. Годунова