Підвищення ефективності очищення коксового газу від пилу, вуглекислого газу та парів формальдегіду в скруберах насадкового типу - Редько, О. Ф.; Чайка, Ю. І.; Бурда, Ю. О. (КНУБА, 2017)
У даній роботі наведені результати промислових випробувань нової трикутної насадки з хрестоподібними отворами при очищенні коксового газу від пилу, вуглекислого газу та парів формальдегіду. За цими даними побудовано порівняльні діаграми та графік регресії. У роботі розглянуті результати власних експериментів, які порівняно з результатами інших науковців, та різними статистичними даними. Для порівняння використано дерев’яну хордову насадку та найбільш ефективну за статистичними даними – кільця Рашига. Результати перевірки збігаються з теоретичними розрахунками та підтверджують ефективність нової насадки. Доведено ефективність нової насадки при очищенні коксового газу від CО2 (вуглекислого газу), CH2O (парів формальдегіду) та при очистці пилу. Нова насадка покращує очистку на 25 % по відношенню до дерев’яної хордової (її прототип) та на 15 % у порівнянні до кілець Рашига, які є однією з найефективніших насадок, та близькі за матеріалом до нової насадки. Також було доведено, що оптимальною температурою для усіх типів домішок є 15 °С.
Повышение эффективности очистки коксового газа от пыли, углекислого газа и паров формальдегида в скрубберах насадочного типа
Increasing the Efficiency of Cleaning Coke Oven Gas from Dust, Carbon Dioxide and Formaldehyde Vapors in Scrubbers of the Attachment Type
Keywords: скрубер; коксовий газ; вуглекислий газ; пари формальдегіду; очистка від пилу; викиди в атмосферу; насадка; коксова промисловість; скруббер; коксовый газ; углекислый газ; пары формальдегида; очистка от пыли; промышленные испытания; выбросы в атмосферу; насадка; коксовая промышленность; scrubber; coke oven gas; carbon dioxide; formaldehyde pairs; dust treatment; industrial tests; atmospheric emissions; attachment; coke industry; 697.942