Комбинированная биологическая очистка и доочистка сточных вод от соединений фосфора - Козарь, М. Ю.; Саблий, Л. А. (КНУБА, 2013)
Описано здатність біологічних систем до вилучення сполук фосфору із стічних вод. Показано можливість мікроорганізмів родів Acinetobacter, Acetobacter, Nocardia в аеробних умовах накопичувати фосфати, а в анаеробних умовах виділяти їх. Для глибокого вилучення сполук фосфору запропоновано використати споруди для біологічного доочищення. Описана способность биологических систем удалять соединения фосфора из сточных вод. Показана возможность микроорганизмов родов Acinetobacter, Acetobacter, Nocardia в аэробных условиях накапливать фосфаты, а в анаэробных условиях выделять их. Для глубокого удаления соединений фосфора предложено дополнительно использовать сооружения биологической доочистки. The ability of biological systems to extract phosphorus from wastewater is described in the article. Тhe conclusions about the possibility of microbial genera Acinetobacter, Acetobacter, Nocardias in aerobic conditions to accumulate a significant amount of phosphates, and anaerobic conditions to excrete them were made. Facilities for biological additional cleaning are proposed to be used for deep phosphorus removal.
Комбінована біологічна очистка та доочистка стічних вод від сполук фосфору
Combined biological wastewater treatment and posttreatment from compounds of phosphorus
Keywords: стічна вода; очищення від фосфатів; активний мул; система анаеробно-аеробних біореакторів; сточная вода; активный ил; очистка от фосфатов; система анаэробно-аэробных биореакторов; wastewater; activated sludge; phosphate removing; system of anaerobic-aerobic bioreactors; 628.33