Особливості формування професійної свідомості студентської молоді спеціальності ФВіС залежно від гендерного типу - Гасанова, Саїда Фарухівна; Юзьков, Олексій Вікторович (КНУБА, 2025)
У сучасному суспільстві гендерні аспекти займають важливе місце у формуванні особистісних та професійних якостей, що впливають на сприйняття себе у майбутній професії та на стиль взаємодії з колегами й учнями. Зважаючи на соціальні стереотипи та очікування, студентам важливо розвивати професійну свідомість, що враховує їхні індивідуальні характеристики, включаючи гендерні відмінності. Дослідження гендерного впливу на професійне становлення студентів ФВіС дозволяє глибше зрозуміти мотиваційні чинники та специфіку сприйняття майбутньої професійної діяльності, що сприятиме більш успішному розвитку молодих фахівців та гармонійному формуванню їхньої професійної ідентичності.
Keywords: формування професійної свідомості; професійна свідомість; студентська молодь; гендерний тип; 796:378-055