Розрахунок виробничого ризику від шумового забруднення для безпеки працюючих на відкритому повітрі - Волошкіна, О. С.; Ковальова, А. В. (My University, 2021)
Результати досліджень націлені на забезпечення безпеки працюючих на відкритому повітрі при ремонті автошляхопроводів великого міста та на будівельних майданчиках поблизу великих перехрестів. Дані дослідження можуть бути використані при складанні планів моніторингових спостереженнях за шумовим забрудненням міського середовища та визначенні виробничого ризику працюючих з метою запобігання хронічних захворювань та нещасних випадків на виробництві. Значимість роботи полягає в необхідність посилення наявного динамічного контролю за умовами праці та здоров’ям працюючих на відкритому повітрі в умовах постійного шумового навантаження міста та необхідності щодо перегляду вимог до роботодавця, які регулюють захист працюючих від шуму.
Keywords: виробничий ризик; шумове забруднення; експериментальні дані; автошляхопровод; безпека працюючих; імовірність втрати чутливост