Аналіз реакцій в елементах просторових схем при різних способах з’єднання - Чеверда, П. П.; Іванченко, Г. М.; Кушніренко, М. Г.; Козовенко, А. М. (КНУБА, 2012)
Виконано дослідження реакції стінових панелей для двох варіантів просторового з’єднання з плитним фундаментним ростверком житлового будинку при дії двох сполучень навантажень. Будівля моделювалась як просторовий скінченно-елементний каркас зі сталими жорсткісними характеристиками. Для окремого просторового вузла за допомогою програмного комплексу SCAD досліджувався вплив способів з’єднання стінових панелей з плитним ростверком на несучу здатність. Параметри напружено-деформованого стану визначались для варіанту монолітного виготовлення елементів будинку та варіанту просторового з’єднання стінових панелей зі збірних елементів індустріального виготовлення. Аналіз дослідження результатів показав, що значення внутрішніх зусиль відрізняються, тому будівництво об’єктів промислового та цивільного призначення зі збірного залізобетону є більш економічним завдяки зменшенню витрат на армування елементів.
Keywords: програмний комплекс SCAD; способи з’єднання стінових панелей; просторове з’єднання