Можливості Archicad щодо виявлення колізій у роботі з BIM і MEP - Фесенко, Олег; Фільченкова, Ярослава; Прохорова, Вероніка; Третяк, Анастасія (КНУБА, 2024)
У цьому дослідженні розглядаються можливості роботи з технологіями будівельного інформаційного моделювання (BIM) та інженерними системами (MEP) у програмному забезпеченні Archicad. Аналізуються шляхи виявлення колізій між архітектурними та інженерними елементами проєкту, а також маніпуляції з інформаційною моделлю. Дослідження підкреслює важливість інтеграції BIM-технологій у процеси проектування, що дозволяє знижувати ризики та підвищувати якість проектної документації.
Keywords: конструкційна модель; інформаційна модель; виявлення колізій; інженерні системи; маніпулювання моделлю; 004.42