Композиційно-просторові особливості висотних споруд - Кузьміна, Г. В. (КНУБА, 2009)
Розглядаються питання архітектурно-художньої виразності висотних об’ємів. Визначено прийоми формоутворення об’ємно-просторової структури та виявлення форми висотних об’ємів з використанням закономірностей побудови композиції . Розглянуто приклади композиційних структур висотних споруд , елементи завершення хмарочосів
Keywords: каф. інформаційних технологій в архітектурі; композиція висотних споруд; архітектурно-художня виразність; прийоми формоутворення; 72.012