Інтегроване просторове управління та автономія місцевого самоврядування в рамках регіональної політики сталого розвитку України - Адамчук, О. Б.; Брик, Ю. М.; Зверев, A. B. (ТОВ «ЕКОІНВЕСТКОМ», 2025)
В умовах глибоких соціально-економічних трансформацій та повоєнної відбудови Україна стикається з необхідністю переосмислення підходів до просторового розвитку. Сучасна модель управління територіями повинна поєднувати стратегічне бачення держави, економічну ефективність, соціаль¬ну справедливість і екологічну збалансованість. Просторове планування стає не лише технічним інструментом розміщення об’єктів інфраструктури, а й системним механізмом інтеграції регіонів у єдиний економічний простір країни.
Keywords: просторове управління; місцеве самоврядування