Інноваційні аспекти кластерних ініціатив в умовах цифровізації економіки України - Лаврухіна, Катерина Олександрівна; Кравчук, Олександр Андрійович (Чергнігівська політехніка, 2024)
У статті представлено інноваційні аспекти кластерних ініціатив в умовах цифровізації економіки України. Досліджено вплив цифрових технологій на розвиток кластерних структур, можливості використання інформаційних технологій та Інтернету речей для інновацій у кластерній діяльності. Результати сприятимуть розробці стратегій кластерного розвитку в умовах цифрової трансформації економіки України. Розглянуто проблему ефективного поєднання технологічних інновацій з організаційними та стратегічними аспектами розвитку кластерних ініціатив в умовах цифровізації економіки України. Проаналізовано виклики, які виникають у цьому контексті, та запропоновано шляхи їх вирішення. Результати дослідження можуть бути корисними для розвитку стратегій та підходів до впровадження інновацій у кластерній діяльності в умовах цифрової трансформації економіки.
Innovative aspects of cluster initiatives in the context of digitalization of Ukraine’s economy
Keywords: інновація; інноваційні технології; кластер; цифровізація; штучний інтелект; резильєнтність; автоматизація; цифрова економіка; 330.341.1-025.27