Огляд та аналіз конструкцій роботів для будівельних робіт - Міщук, Д. О. (КНУБА, 2013)
Проведено огляд існуючих конструкцій будівельних роботів закордонного та вітчизняного виробництва. Розглянуто технічні характеристики роботів, особливості їхнього функціонування, види робіт, які здатні виконувати роботи на будівельному майданчику. Проаналізовано варіанти конструкцій будівельних роботів залежно від виду виконуваних робіт. На основі проведеного огляду та аналізу, запропоновано конструкцію робота з комбінованим приводом та WiFi комунікацією з оператором.
The review and analysis of designs robots for construction works
Keywords: будівельний робот; WiFi робот; роботизація будівництва; строительный робот; WiFi робот; роботизация строительства; construction a robot; WiFi robot; robotics construction