Історична пам'ять як інструмент регіональної політики: на прикладі сучасної Індії - Метельова, Тетяна Олександрівна (Бескиди, 2017)
Від початку свого ствердження як незалежної держави Індія, внаслідок своєї багатокультурності, етнорелігійного, мовного й світоглядного розмаїття, зіштовхнулася з нагальною потребою формування спільної державної ідентичності у територіальних громад, кожна з яких мала свою, віками й тисячоліттями сформовану і вельми відмінну від інших групову ідентичність.
Keywords: історична пам'ять; регіональна політика; інструмент регіональної політики; державна ідентичність; 332.14(540)