Геоінформаційний аналіз структури мережі агроекологічного моніторингу грунтів - Лазоренко-Гевель, Надія Юріївна (КНУБА, 2012)
Описуються методи перевірки статистичних гіпотез, методи ГІС- аналізу і моделювання для оцінки просторового розподілу контрольних ділянок в мережі спостереження за ґрунтами Київської області. Зроблено загальний висновок про нерівномірний розподіл таких ділянок на території області.
Keywords: агроекологічним моніторингом ґрунтів; стан ґрунтового покриву; зміни ґрунтового покриву; збереження родючості грунту; відтворення родючості грунту