Аналіз підходів до управління креативним потенціалом в командах ІТ-проектів - Чубенко, Миколай Олександрович; Новохацька, Діана Вікторівна (КНУБА, 2017)
Проведено аналіз підходів і методів розвитку креативного мислення для розв’язання нетипових задач в рамках ІТ-проектів. Означено позитивні і негативні сторони методів, основних технік та концепцій стимулювання креативності. Виконано огляд найбільш відомих теорій креативного мислення, широко застосовуваних технік і концепцій, що допомагають нестандартно дивитися на наявні проблеми та пропонувати нетривіальні рішення. Наведено аргументи щодо практичної користі застосування креативного підходу до вирішення завдань під час управління командами ІТ-проектів, коли потрібно виходити із зони комфорту звичайного процесу прийняття рішень. Практичне застосування методів допоможе стимулювати попит на креативність, створить умови для виявлення креативності носіями потенціалу та допоможе отримати конкретні результати його використання у вигляді досягнення ключових бізнес-цілей проектів.
Keywords: креативне управління; управління проектами; інформаційні технології; креативний підхід в управлінні ІТ-проектами; теорія творчості; асоціативне мислення; ментальні карти; 005.8:004