Ландшафтний підхід у містобудуванні - В'язовська, А. В. (КНУБА, 2011)
В публікації простежено еволюцію містобудівних моделей: від стародавніх космічної та механічної до органічної, а також нової ландшафтної моделі, що вважається здатною функціонувати у складних реаліях сучасного міста. Ландшафтний підхід потребує нових засобів міського проектування, зокрема картографування (mapping) та пошарового планування (layering), що обумовлює комплексне застосування комп’ютерних CAD технологій з геоінформаційними системами.
Keywords: ландшафтний підхід; урбанізм; інструменти планування; landscape approach; urbanism; planning instruments