Бессточная переработка отработанных вод гидрофрекинга - Юрченко, В. А.; Михайленко, В. Г.; Антонов, А. В.; Князева, О. И. (КНУБА, 2015)
Розроблено технологію безстічної переробки відпрацьованих вод гідрофрекінгу. Спосіб полягає в попередньому електромембранному пом’якшенні та подальшому концентруванні води мембранним шляхом, випарюванні концентрованого розчину з галургічним виділенням сухих солей та приготуванні композиційного пального на концентраті випарювання.
Keywords: отработанный сток гидроразрыва; электромембранное умягчение; коагуляция; обратный осмос; выпаривание; композиционное топливо; відпрацьований стік гідророзриву; електромембранне пом’якшення; коагуляція; зворотний осмос; випарювання; композиційне пальне; 628.543