Застосування сучасних комп’ютерних технологій розрахунку і проектування для обгрунтування безпеки об’єктів атомної енергії - Баженов, В. А.; Слободян, Я. О. (КНУБА, 2004)
Розглянуто вирішення проблеми адекватного комп’ютерного моделювання та розрахункового обгрунтування безпеки експлуатації особливо складних технічних об'єктів АЕС України в умовах екстремальних навантажень, що базується на достовірній інформації про напружено-деформований стан цих об'єктів із застосування сучасних комп’ютерних технологій, створених на основі універсальних програмних комплексів.
Keywords: комп’ютерене моделювання; об’єкти АЕС; екстремальні навантаження; лінійно-пружна модель