Структурні компоненти формотворення церковного простору у храмовій архітектурі України - Гнідець, Р. (КНУБА, 2015)
Розглянуто просторове середовище та компоненти формотворення храмової структури як місце проявлення їх сакральної сутності, як саме образ і форма, функція й форма, конструкція й форма композиційно вирішують формотворчі засади та креативну сутність сакральності просторового середовища в церковній архітектурі.
Keywords: образ; форма; функція; конструкція; композиція; формотворення; простір; середовище; 726(477)