Засоби підвищення якості повітря робочих приміщень - Глива, Валентин Анатолійович; Бесараб, Олег Миколайович; Азнаурян, Ірина Олександрівна; Теренчук, Світлана Анатоліївна (КНУБА, 2010)
Управління якістю повітря у робочих приміщеннях можливе за рахунок аероіонізації повітря та встановлення необхідного режиму вентиляції. Запропонований метод дозволяє не тільки очищувати повітря від взважених частинок, а й стабілізувати аероіонний склад повітря на оптимальному рівні. Розроблений метод найбільш прийнятний для приміщень з експлуатації комп’ютерної техніки та їм подібних, де роботи, що виконуються не є джерелом шкідливих викидів. Предметом подальших досліджень є наукове обґрунтування і розробка цілісної системи керування мікрокліматичними параметрами повітря виробничого середовища
Keywords: аероіонізація повітря; мікрокліматичні параметри; якість повітря; 613.5:614.7:628.8