Актуальні аспекти визначення планувальних обмежень забудови та іншого використання забудови територій на сучасному етіпі - Тузова, Людмила Іванівна (КНУБА, 2008)
У статі узагальнені актуальні проблеми визначення обмежень щодо забудови та іншого використання територій, які встановлено на підставі діючого законодавства. Визначено складний характер їх встановлення на окремих земельних ділянках, який, у ряді випадків, унеможливлює реалізацію обмежень щодо забудови та іншого використання. Відзначено окремі недоліки діючого порядку державної реєстрації обмежень використання земельних ділянок у державному земельному кадастрі. Запропоновано напрями удосконалення формування системи обмежень щодо забудови та іншого використання територій.
Keywords: зонування міських територій; використання земель; державні будівельні норми; планування міст; забудова міст