Особливості розміщення і експлуатації тягових підстанцій міського пасажирського транспорту у містах України на сучасному етапі - Рейцен, Є. О.; Сірош, С. В. (КНУБА, 2013)
Розглянуто проблеми, при розміщенні об’єктів міського електротранспорту, їх проектуванні та будівництві; структуру енергетичних систем міського пасажирського транспорту; методи розрахунку тягових мереж; проблеми відведення земельних ділянок під будівництво енергосистем МПТ та недоліки в законодавчій базі України.
Keywords: тягова підстанція; контактна мережа; міський електричний транспорт (МЕТ); рекуперативне гальмування; сервітут; телемеханічна система управління; Система SCADA RTEC; traction substations; the contact chain; urban electric transport; telemechanized management system; the System SCADA RTEC