Биоклиматический дизайн в традиционной архитектуре Ирана - Алидад Реза (КНУБА, 2016)
Стаття присвячена традиційним біокліматичним рішенням на території Ірану. Автором розглянуто досвід проектування традиційної архітектури Ірану. На основі вивчених матеріалів, аналізу збережених споруд було виділено основні рішення по створенню комфортних умов усередині приміщення.
Keywords: біокліматичний дизайн; Іран; бадгір; арки; соффе; айван; машрабія; перфорований фасад; внутрішній двір