Досвід містобудівної охорони пам’яток у Німеччині - Матій, О. В.; Плешкановська, А. М. (КНУБА, 2010)
В статті розглянуті проблеми збереження історико-культурної спадщини як основи успішного розвитку країни. На прикладі досвіду Німеччини висвітлено основні напрями діяльності місцевих органів влади з цього питання.
Keywords: історико-культурна спадщина; містобудування; охорона пам’яток; історичні центри міст; historical and cultural heritage; urban planning; conservation; historic city centers