Історичні передумови використання кераміки в архітектурі громадських споруд - Чернявський, К. В. (КНУБА, 2014)
В статті розглядаються історичні передумови використання засобів архітектурно-художньої кераміки в архітектурі громадських будівель від періоду неоліту та ранньокласових держав Давнього Сходу до епохи Відродження та розквіту стилю модерн в західній Європі.
Keywords: громадські споруди; палаци; архітектурно-художня кераміка; монументально-декоративне мистецтво; глазурована плитка; керамічні панно; рельєфи; кругла керамічна скульптура; 666.3/.7