Вивчення стійкості відходів очистки стічних вод у складі лужних цементів - Колодько, А. О.; Кочетов, Г. М.; Самченко, Д. М.; Пасько, А. В. (КНУБА, 2017)
Встановлено доцільність використання як очищеної води, так і осадів переробки промислових стічних вод методом феритизації у складі лужних цементів загальнобудівельного призначення. Досліджено кінетику вилуговування іонів важких металів і доведено їх надійну фіксацію у структурі лужних цементів.
Keywords: стічні води; феритизація; осади; лужний цемент; вилуговування; сточные воды; ферритизация; осадки; щелочной цемент; выщелачивания; wastewater; ferritization; sediments; alkaline cement; leaching