Розрахунок товстої пластини модифікованим методом прямих - Левківський, Д. В.; Янсонс, М. О. (КНУБА, 2017)
У даній роботі досліджено напружено деформований стан товстої квадратної пластини. Зниження вимірності вихідних рівнянь теорії пружності виконується по двох просторових координатах за допомогою проекційного методу Бубнова-Петрова. У результаті утворюється замкнута система редукованих диференціальних рівнянь першого порядку, яка разом з граничними умовами, розв’язується методом дискретної ортогоналізації С.К. Годунова. Отримані результати були порівняні з відомими розв’язками. Акцент у роботі ставиться на обробку результатів.
Keywords: модифікований метод прямих; проекційний метод; метод дискретної ортогоналізації; базисні функції; модифицированный метод прямых; проекционный метод; метод дискретной ортогонализации; базисные функции; modified method of lines; projection method; discrete orthogonalization; basic functions