Історія світової архітектури та будівництва - Гетун, Галина В’ячеславівна; Плоский, Віталій Олексійович (КНУБА, 2026)
Висвітлено еволюцію архітектурних стилів та будівельних прийомів від найдавніших часів до епохи Візантії. Основний акцент зроблено на розвитку конструктивної основи зодчества, дало змогу розглянути історію архітектури крізь призму інженерної думки. Видання охоплює архітектуру Стародавнього Єгипту, Близького Сходу, Егейського світу, античної Греції, Стародавнього Риму та Візантії. Підручник призначений для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей G17 "Архітектура та містобудування" і G19 "Будівництво та цивільна інженерія".
Keywords: історія світової архітектури