Особливості використання BIM-технологій при проєктуванні насосних станцій систем водопостачання та водовідведення - Кравчук, Олександр; Возний, Олександр (КНУБА, 2025)
Розглянуто особливості використання технологій інформаційного моделювання (BIM) при проєктуванні насосних станцій систем водопостачання та водовідведення. Показано, що впровадження BIM-технологій сприяє підвищенню точності проєктування, скороченню термінів узгодження, оптимізації витрат і полегшенню подальшого технічного обслуговування об’єктів. Окреслено основні виклики впровадження та зазначено перспективні напрями розвитку.
Keywords: насосна станція; технології інформаційного моделювання; ВІМ-технології; водопостачання; водовідведення