Туризм як засіб розвитку малих міст та депресивних регіонів України - Теодорович, Лариса Віталіївна (Бескиди, 2017)
Соціально-економічний розвиток України можливий тільки при наявності сприятливих умов для розвитку всієї її території. На сучасному етапі складна економічна та соціальна ситуація склалась у малих містах України, яких станом на 1 січня 2010 р. нараховувалось 366 [7]. Малі міста (кількість населення менше 50 тис. осіб) є важливими соціально-економічними центрами для багатьох десятків тисяч сіл, передусім у сфері формування і функціонування ринку праці. Це найчисленніша за кількісним складом група міст, значна частина яких - адміністративні центри районів. З малими містами безпосередньо пов'язане життя майже 22 млн. міських та сільських жителів [1]. Вони відіграють важливу роль у формуванні поселенської мережі, розвитку і розміщення продуктивних сил, є індикатором прогресу та гарантом стабільності держави та суспільства.
Keywords: туризм; регіон; 338.48