Особливості застосування методу ліній для зниження вимірності диференціальних рівнянь теорії пружності в циліндричній системі координат - Левківський, Д. В.; Янсонс, М. О. (КНУБА, 2018)
При зниженні вимірності диференціальних рівнянь теорії пружності перевага надається чисельним методам. Головну позицію при цьому займає метод скінченних елементів, який поглинув у себе велику частину існуючих математичних методів та підходів до розрахунку просторових конструкцій. У даній роботі запропоновано новий підхід до розв’язання диференціальних рівнянь, побудований на методі прямих. Даний метод автори називають модифікованим методом ліній, оскільки класична різницева схема замінена проекційним методом Бубнова-Петрова. Метод застосований для об’єктів, які мають циліндричну форму. Показані варіанти розбиття об’єкта лініями.
Features of application by method of lines for lowering dimensionality of differential equalizations of the theory of elasticity in cylindrical system of coordinates
Keywords: теорія пружності; метод прямих; проекційний метод; базисні функції; метод дискретної ортогоналізації; метод ліній; theory of elasticity; method of lines; projection method; basic function; method of discrete orthogonalization