Історія будинку Київського відділення Російського технічного товариства - Грицюта, Оксана Олександрівна (Економічна думка, 2016)
Друга половина ХІХ ст. характеризувалась стрімким розвитком промисловості, енергетики, залізничного та інших видів транспорту. У цей період виникає ряд нових промислових районів, відбувається становлення нових галузей. Російські вчені та інженери зробили ряд важливих винаходів у природознавстві й техніці. У цей період склались сприятливі умови для створення наукових товариств, провідну роль серед яких відігравали Російське технічне товариство (далі –. РТТ), а також його відділення, які стали своєрідними дослідницькими центрами, зробили значний внесок у розвиток вітчизняної науки і техніки наприкінці ХІХ – початку ХХ століття.
Keywords: будинок Київського відділення Російського технічного товариства; 725.1(470.411)"19"