Типологія об’єктів критичної інфраструктури України за конструктивними ознаками - Плоский, Віталій; Козак, Юрій; Кожедуб, Сергій (КНУБА, 2025)
Стаття пропонує конструктивну типологію об’єктів критичної інфраструктури України на основі класу наслідків. Обґрунтовано необхідність розширення шкали класів наслідків понад СС3 (запровадження СС4–СС6) для об’єктів із міжрегіональними й міждержавними наслідками відмови. Запропонована рамка підтримує ідентифікацію об’єктів КІ, проєктні рішення щодо стійкості, рівні резервування та пріоритетність відновлення, а також уніфікацію паспортів безпеки.
Keywords: архітектурно-конструктивна типологія; об’єкти критичної інфраструктури; клас наслідків