Які найвідоміші пам’ятки було знищено під час війн впродовж різних століть? Які шедеври були пограбовані? Чи повернулись артефакти? Який це вплив зробило на багатство культури? - Мотлях, Ольга (КНУБА, 2024)
Представлено приклади руйнувань визначних пам’яток культури впродовж кількох століть. Причини та наслідки їх руйнувань. Намагання ворогів цілеспрямовано знищити українську історію. Показано приклади повернення артефактів та робота над продовженням цієї справи.
Keywords: війна; зруйнована архітектура; культура; розкрадання; артефакти