Визначення основних параметрів працездатності вдавлених висячих паль - Карпюк Ірина; Карпюк, Василь (КНУБА, 2019)
Огляд літературних [1-6] і нормативних [7, 8, 12-17] джерел показав, що для більш широкого впровадження у практику будівництва ефективного способу заглиблення паль вдавлюванням необхідно вміти вірогідно визначати в конкретних ґрунтових умовах розрахунковий опір ґрунту основи одиночної палі при заданому осіданні або розрахункову несучу здатність ґрунту основи палі, осідання палі як окремо розташованого фундаменту чи у складі куща, граничне зусилля вдавлювання, відстань між палями, при якій їхній взаємний вплив і вплив на сусідні фундаменти стає мінімальним; час «відпочинку» палі, який необхідно вичікувати перед передачею на неї розрахункового навантаження та ін.
Keywords: кафедри основ і фундаментів; кафедри залізобетонних конструкцій та транспортних споруд; паля; несуча здатність; вдавлювання; осідання; ґрунт; модельні дослідження; натурні експерименти; взаємодія; розрахунок; коефіцієнт; 624.13