Експериментальні дослідження теплообміну горизонтального циліндричного нагрівача в опалювальному конвекторі з термогравітаційною конвекцією - Малкін, Е. С.; Вишегородська, О. О.; Скляренко, О. М.; Вишегородська, Я. В. (КНУБА, 2008)
Досліджено тепловіддачу горизонтального циліндра в умовах гравітаційної конвекції у вертикальному каналі у широкому діапазоні перепадів температур поверхні циліндру і набігаю чого потоку. Отримано критеріальні рівняння типу n Nu = aRe , в яких показник n співпадає з показником n для вимушеного руху.
Keywords: теплообмін; опалювальний конвектор; термогравітація; 563.34/532.526