Розробка методів розрахунку вартості послуг по оренді засобів механізації - Сердюк, В. І. (КНУБА, 2002)
Виконаний автором аналіз матеріалів [1-5] по оцінці ефективності використання засобів механізації дозволяє стверджувати, що в основі кількісного аналізу найчастіше використовувався критерій мінімуму приведених витрат, а методика аналізу передбачала рішення таких питань як складання різних чи комплектів машин для виконання визначеного технологічного процесу; визначення річного режиму роботи комплекту машин; розрахунок капітальних витрат тощо. Запропонована автором методика містить розробки по визначенню планово- розрахункових цін по експлуатації будівельних машин і може бути використана при розрахунках між управліннями (дільницями) малої механізації і підрядними будівельними організаціями (ПБО).
Keywords: вартість послуг по аренді засобів механізації; розвиток суспільного виробництва; 69.057.002.2