Як створити максимальну цінність: методи ціннісно-орієнтованого управління змістом в будівництві - Титок, Вікторія; Ємельянова, Олена (КНУБА, 2024)
Будівельний проект є складним завданням, яке охоплює безліч етапів та учасників, починаючи від розробників проекту та закінчуючи будівельними робітниками. Важливим чинником успіху такого проекту є ефективне ціннісно-орієнтоване управління змістом проекту. Дослідити та проаналізувати методи, які можуть допомогти досягти більш ефективного управління змістом будівельного проекту з орієнтацією на високі стандарти якості та врахування інтересів усіх учасників проекту є метою даного дослідження. Методи включають використання декомпозиції робіт, облік потреб та цінностей зацікавлених сторін, інтеграцію ціннісних аспектів у формування змісту проекту, а також моніторинг та контроль на всіх етапах життєвого циклу проекту. Використання ціннісно-орієнтованого підходу та декомпозиція робіт є важливими аспектами для формування змісту будівельних проектів. Для покращення управління змістом проектів пропонується новий підхід, який враховує цінності та вимоги всіх зацікавлених сторін, описані у структурі декомпозиції робіт.
Keywords: життєвий цикл проекту; декомпозиція робіт; процес планування; стейкхолдери; якість робіт