Образно-стильова реконструкція будівель європейського модерну в Полтаві під час повоєнної відбудови 1943-1955 років - Трегубов, В. О.; Бєлявська, О. Ю. (КНУБА, 2012)
у статті висвітлені особливості реконструкції будівель європейської течії модерну у період повоєнної відбудови Полтави 1943-1955 років. Виявлені місцеві чинники, що вплинули на зміну стильових вирішень об’єктів архітектури модерну у напрямі радянської класицизації
Keywords: ірраціональний (європейський) модерн; класицизація радянської архітектури; відбудова; реконструкція; 69.059.3(477.53)