Садиба Попова у Василівці - унікальна памятка цегляної архітектури кінця ХХІ ст. - Жаданова, К. Ф.; Апостолова, М. В. (КНУБА, 2018)
У статті розглянуто особливості цегляного стилю будівель садиби Попова у Василівці, яка являє собою унікальну пам'ятку архітектури Південно-Східної України кінця XIX ст., досліджено роль місцевого архітектора О. Н. Агеєнко як можливого автора загального планувального рішення комплексу садиби, а також проектів окремих її будівель.
Keywords: еклектика; цегляна архітектура; замок; пам'ятка архітектури; архітектор О. Н. Агеєнко