Формування портфелів проектів зменшення втрат електроенергії в електричних мережах - Ачкасов, Ігор Анатолійович (КНУБА, 2015)
Розглянуто концептуальну модель формування портфеля проектів зменшення витрат електроенергії у електричних мережах в умовах невизначеності (спостережності, неверифікованої інформації та недосконалості методів оцінки технологічних втрат). Визначено моделі та методи формування портфеля проектів зменшення втрат в електричних мережах. Залежно від повноти інформації про навантаження елементів електричної мережі за розрахунковий період для розрахунків навантажувальних втрат використовуються різні методи формування портфелів проектів зменшення втрат у електричних мережах.
Keywords: портфель проектів; втрати електроенергії; методи зменшення втрат; концептуальна модель портфельного управління