Вібров’язкість бетонної суміші у процесі формування підлог поверхневими вібропристроями - Меграбян, Х. А. (КНУБА, 2002)
Проблемою встановлення зв'язку між режимами вібрування та в'язкістю бетонної суміші (зокрема, й у процесі влаштування підлог) займались автори робіт. У НДІЗБ розроблена теорія механізму в'язкості бетонної суміші. У основу цієї теорії покладена аналогія між зниженням в'язкості рідини за рахунок теплового розширення та в'язкості бетонної суміші за рахунок її розширення у результаті коливань складових часточок. Розгляд цих робіт, а також більш пізніх, показує, що залежності в'язкості від режимів вібрування практично можна звести до двох видів .
Keywords: вібров’язкість; суміш бетонна; вібропристрої поверхневі; 666.982.033.16+691.328