Особливості розвитку «Я -концепції» у юнацькому спорті - Шамич, Олександр Миколайович; Ананьев, Володимир Сергійович (Ліра-К, 2025)
У спортивному середовищі, яке передбачає постійні змагання, самоперевершення та соціальне порівняння, «Я-концепція» стає важливим психологічним ресурсом, що впливає на мотивацію, адаптацію до стресових ситуацій і здатність до саморозвитку. Розуміння особливостей формування «Я-концепції» у цьому контексті допомагає тренерам і педагогам створювати оптимальні умови для розвитку особистості юних спортсменів, забезпечуючи баланс між досягненнями та емоційним благополуччям.
Keywords: «Я -концепція»; юнацький спорт; психологічний ресурс; стресова ситуація; саморозвиток; особистість; 796.01:159.922.6