Регресійні моделі розподілу елементів в міксоміцетах в залежності від параметрів навколишнього середовища - Волошкіна, О.С.; Кривомаз, Т.І.; Максименко, Д.В. (My University, 2017)
Вирішення проблеми забруднення важкими металами навколишнього середовища є одним з важливих завдань екобезпеки. Живі організми відіграють ключову роль в перерозподілі металів, виступаючи як в ролі своєрідних геохімічних бар’єрів, так і в якості біоконцентраторів хімічних елементів. Зокрема міксоміцети (Myxomycetes), завдяки тісному зв’язку з ґрунтом, рослинними залишками та обмеженій території переміщення, відображають фактичний рівень локального забруднення екосистем і можуть виступати у ролі біоіндикаторів важких металів.
Keywords: міксоміцети; регресійна модель