Нові матеріали до історії та будівництва дерев’яногоТроїцького собору в м. Новомосковськ - Харлан, О. В. (КНУБА, 2009)
У статті розглянуто невідомі сторінки будівництва, знищення та відродження видатної пам’ятки дерев’яної культової архітектури України - Троїцького собору у містечку Новомосковськ на Дніпропетровщині. Виявлені нові матеріали допоможуть проведенню кваліфікованих реставраційних робіт для збереження цієї унікальної пам’ятки українського зодчества.
Keywords: Свято-Троїцький собор м. Новомосковськ; пам’ятки українського зодчества; архітектура культова дерев’яна; 72.01/03:726