Психологічний розвиток підприємницької активності учасників малого бізнесу в Україні - Дорошенко, Ольга Володимирівна; Калениченко, Руслан Арсенович (Ліра-К, 2025)
Одним з перших вчених, хто серйозно звернув увагу на підприємництво, вважається Адам Сміт. Однак ще до нього це явище досліджував Річард Кантильйон, який висунув ідею, що розбіжності між попитом і пропозицією на ринку створюють можливість для окремих учасників ринку купувати товари за низькою ціною і продавати їх за вищою. Саме він уперше назвав цих учасників ринку підприємцями (від французького "entrepreneur" — посередник).
Keywords: психологічний розвиток; підприємницька активності; малий бізнес в Україні; малий бізнес; підприємництво; 334.724:159.98(477)